Koppakuoriaisen taidetta myydään netissä – taulun hinta yli 250 euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Indonesian Sumatralta kotoisin oleva pikkutammihärkä nimeltään Spike on noussut nettijulkkikseksi sen taiteellisen lahjakkuuden ansiosta. Kampasarvisiin kuuluva kovakuoriainen piirtelee tauluja tusseilla, ja sen omistaja myy taideteoksia eBayssa.

Japanissa elävä 27-vuotias englannin kielen opettaja Mandy on tehnyt Spike-nimisestä koppakuoriaisesta maailmanlaajuisesti tunnetun. Kampasarviset ovat japanilaisten keskuudessa suosittuja lemmikkieläimiä, ja myös Mandy on hankkinut niitä itselleen useampia.

Spike saapui perheeseen noin puoli vuotta sitten, BuzzFeed uutisoi. Spike pystyy pitelemään tusseja, ja sen tekemästä taulusta on meneillään nettihuutokauppa. Taulun hinta on tällä hetkellä 280 euroa.

Spike edustaa dorcus alcides -nimistä lajia, jolle ei löydy suomenkielistä nimitystä. Entomologi Jaakko Mattilan mukaan Spike muistuttaa kuitenkin suuresti eurooppalaista serkkuaan dorcus parallelepipedusta, joten sitä voi kutsua pikkutammihärkä-lajeihin kuuluvaksi.

https://www.instagram.com/p/BWON8KGlY4k/