Aloittelijan ja mestarin sushit tuulitunnelissa – näin ne eroavat toisistaan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sushin valmistaminen ei välttämättä ole vaikeaa, mutta aloittelijan ja mestarikokin luomusten erot voivat paljastua yllättävällä tavalla. Maun lisäksi valmistajan ammattitaidoista kertoo ruoan rakenne ja se, kuinka hyvin sushi pysyy kasassa.

Youtubessa julkaistulla videolla susheja verrataan toisiinsa erikoisella tavalla. Ne altistetaan voimakkaasti puhaltavalle ilmalle pienikokoisessa tuulitunnelissa. Tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin lohi pysyttelee nigirin päällä.

Mestarikokin valmistama sushi pysyy koossa huomattavasti aloittelijan luomusta paremmin. Lohi lentää aloittelijan nigirin päältä tuulen saavuttaessa 40 kilometrin tuntivauhdin. Mestarikokin sushin tapauksessa lohi lentää pois vasta tuulen puhaltaessa 90 kilometrin tuntinopeudella.

Japanissa sushiin suhtaudutaan erittäin vakavissaan, ja sen syömiseen liittyy monenlaisia etikettejä. Erikoinen video on peräisin japanilaiseen kulttuuriin perehtyvän Japanology-sarjan sushiaiheisesta jaksosta.