Uskomaton ennätys: 34 takaperinvolttia yhdellä kädellä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kymmenien takaperinvolttien tekeminen on taito, johon kuka tahansa ei pysty. Etelä-Afrikkalainen voimistelija Zama Mofokeng on kuitenkin laittanut vielä paremmaksi suorittamalla ne yhdellä kädellä.

Mofokeng päätyi taannoin Guinnessin ennätystenkirjaan tekemällä enemmän peräkkäisiä takaperinvoltteja yhdellä kädellä kuin yksikään muu ennen häntä. 26-vuotias teki takaperinvoltteja yhteensä 34 kappaletta. Ehtona oli se, ettei volttien välillä saanut olla yli kolmen sekunnin taukoa.

Mies kertoo harrastaneensa voimistelulajeja 10-vuotiaasta saakka. 13-vuonna hän mursi pahasti toisen kätensä, ja pelkäsi joutuvansa lopettamaan suosikkiharrastuksensa. Sinnikkyytensä ansiosta Zomokeng oppi kuitenkin tekemään voltteja vain toista kättään käyttäen.

– Kerroin itselleni, että voisin jatkaa harrastusta terveellä kädelläni. En osannut arvata, että volttien tekeminen yhdellä kädellä erottaisi minut muista ikätovereistani, Zomokeng paljastaa.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat