Hittisarja L-koodi saa jatkoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalais-kanadalainen L-koodi oli ilmestymisaikoinaan käänteentekevä televisiosarja. Se oli yksi ensimmäisistä televisiosarjoista, joka keskittyi kuvaamaan pääasiassa lesbo- ja bi-naisten elämää.

Nyt L-koodi on tekemässä paluuta ruutuihin. Yhdysvaltalainen kaapelikanava Showtime työstää parhaillaan uusia jaksoja alun perin vuosina 2004-2009 tehdylle sarjalle. Monien alkuperäissarjan tähtien kerrotaan toimivan jatko-osassa sekä näyttelijöinä että tuottajina.

L-koodin luoja Ilene Chaiken on mukana uusien jaksojen vastaavana tuottajana. The Hollywood Reporter -sivuston mukaan sarjalle haetaan kuitenkin uutta showrunneria, jolla olisi kytköksiä lesboyhteisöön.

Alkuperäisistä näytteliöistä mukana ovat Jennifer Beals, Kate Moennig ja Leisha Hailey. He tulevat toimimaan myös tuottajina uusissa jaksoissa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, koska uusia jaksoja voi odottaa ruutuihin.

L-koodi on yksi monista menneiden vuosien suosikkisarjoista, jotka ovat tehneet uuden tulemisen. Taannoin Showtime-kanava alkoi esittämään myös Twin Peaksin uusia jaksoja, ja NBC-kanava on puolestaan tuomassa takaisin Will & Grace -komediasarjaa.