Nälän tunne kasvaa laihdutuksen jälkeen selvästi

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nälän tunne on yksi vaikeimmista asioista, joka voi rajuimmissa dieeteissä olla läsnä päivittäin laihduttajan piinana. Tavoitepainoon pääsemisen jälkeen uusi haaste tulee siinä miten kilot saa pysymään poissa ilman jatkuvaa nälän tunnetta.

Nyt uusi tutkimus on paljastanut, että uusi elämäntapa helpottuu ajan myötä. Men’s Health -sivusto kertoo tanskalaisesta tutkimuksesta, jossa tutkittiin ylipainoisten laihduttajien hormonitasoa ja varsinkin hormonia, joka ohjaa nälän tunnetta.

Tutkijat huomasivat, että laihduttamisen päätyttyä koehenkilöiden näläntunnetta lisäävän hormonin grelinin tuotanto kasvoi 23 prosenttia, mikä teki laihdutustulosten ylläpitämisestä koehenkilöille vaikeaa.

Koehenkilöiden keho yritti siis saada henkilöä syömään entistä enemmän ja paikkaamaan nopeasti laihdutetut kilot. Tutkijat kuitenkin huomasivat, että grelinin tuotanto muuttui kuluvan vuoden aikana laihdutuksesta.

Mikäli koehenkilö pystyi pitäytymään uudessa elämäntavassaan ja uusissa ruokailutottumuksissaan, hänen grelinin tuotantonsa alkoi jälleen vuoden kuluttua laskemaan ja helpottamaan tavoitepainossa pysymistä.