Norsu ajautui kauas merelle – pelastusoperaatio videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sri Lankan rannikon tuntumassa todistettiin taannoin epätavallista pelastusoperaatiota. Maan laivaston täytyi pelastaa norsu, joka oli jollain tavalla onnistunut joutumaan merihätään.

Elefantti oli joutunut saarroksiin merelle noin 16 kilometrin päähän rannikosta. Sen havaitsi lähellä liikkunut partioalus, joka hälytti paikalle Sri Lankan merivoimat. Seurasi yhteensä 12 tuntia kestänyt pelastusoperaatio.

Laivaston sukeltajat ja villieläinasiantuntijat kietoivat köysiä meressä olleen norsun ympärille. Tämän jälkeen eläin hinattiin hellästi kohti matalaa rannikkovettä, jossa se päästettiin vapaaksi.

Norsun päätyminen 16 kilometrin päähän rannikosta saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta tutkija Avinash Krishnanin mukaan norsut ovat erittäin hyviä uimareita. Miehen mukaan näinkään pitkän matkan uiminen ei ole elefantille epätavallista. Pelastusoperaatio oli kuitenkin välttämätöntä, sillä eläin ei olisi todennäköisesti pystynyt uimaan kovin paljon kauempaa omin avuin.

– Lisäksi suolavesi ei ole hyväksi niiden iholle, joten tilanne todennäköisesti vaati ihmisten väliintuloa, Krishnan kuvailee The Guardian -lehden mukaan.

Norsun uskotaan päätyneen merelle sen yrittäessä ylittää Kokkilain laguunia. Kyseessä on suuri vesialue, joka jakaa läheisen viidakkoalueen kahtia.