Maailman pienin sormin taiteltu origami? Koko 5 x 5 millimetriä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinalaisessa kulttuurissa uskottiin ennen, että taiteltu paperi houkuttelee esiin kami-hengen, joka puhdistaa paikan ja karkoittaa pahuuden pois. Syntyi taidemuoto nimeltään origami. Nykyisin origamia pidetään askartelutapana, jossa taitellaan yksi paperi erilaisiin muotoihin.

Origamiharrastaja David Kawai loihtii paperista näyttäviä taitteluita. Nyt mies esittelee minikokoisesta paperin palasta tehdyn origamin, jonka lopullinen koko on Lego-palikan nuppia pienempi. Hän aloittaa taittelemisen 5 x 5 millimetriä kokoisesta palasta, joka näyttää maallikon silmään tuskaisen pieneltä silpulta.

Pikkuriikkisen paperin taittelemiseen menee yhteensä 45 minuuttia, kunnes se saavuttaa joutsenen muodon. Mies ei käytä apuvälineitä miniatyyrisen taideteoksensa luomiseen, vaan suoritutuu askartelusta sormilla ja kynsillä huolellisesti taitellen. Origamien tekeminen vaatii erinomaista hahmotuskykyä.