Nämä terveelliset herkut vanhentavat ulkonäköä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet huonot elämäntavat vanhentavat ihoa ja saavat ihmisen näyttämään ikäistään vuosia vanhemmalta. Esimerkiksi alkoholi, tupakka ja liian vähän nukkuminen saavat nopeasti aikaan näkyviä muutoksia ihossa ja ulkonäössä.

Mikä kuitenkin yllättävintä, myös monet terveelliset tavat ovat sellaisia, jotka saavat vähitellen ulkonäön näyttämään muiden silmissä vanhemmalta.

Oprah-sivuston mukaan hedelmistä tehdyt smoothiet vanhentavat ulkonäköä. Hedelmät ovat toisaalta osa terveellistä aamiaista, mutta pelkistä hedelmistä tehty smoothie voi olla iholle huonoksi sen korkean hedelmäsokeripitoisuuden vuoksi.

Luonnolliset sokerit kuten fruktoosi voivat johtaa glykaatioon, mikä lisää kehossa tulehdusta. Tämä johtaa puolestaan ryppyihin, ihon veltostumiseen ja ihon sävyn epätasaisuuteen.

Vähärasvainen ruokavalio on myös toinen asia, joka on iholle huonoksi. Omega-3-rasvahapot auttavat ihoa pysymään tasapainoisempana ja hyvät rasvahapot myös vähentävät aknea ja ihon punaisuutta.

Moni voi vähärasvaista ruokavaliota noudettaessaan yrittää jättää kaiken rasvan pois, mikä on iholle haitaksi. Ruokavaliossa kannattaa aina suosia hyvien rasvojen lähteitä, joita ovat muun muassa kala, oliiviöljy, pähkinät, siemenet ja avokado.