Sudenkorento toukasta aikuiseksi – upea kuoriutuminen valloittaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sudenkorentojen esi-isiä on ollut maapallolla noin 250 miljoonaa vuotta. Se on yksi maailman vanhimmista hyönteislahkoista. Nyt on kuvattu näyttävä video sudenkorennon kuoriutumisesta.

Beauty of Science -niminen Vimeo-käyttäjä on julkaissut videon sudenkorennon muuttumisesta toukasta aikuiseksi. Video tiivistää kahdeksan tuntia kestäneen prosessin noin kahteen minuuttiin. Sudenkorennon kuoriutumisvaihe on toisinaan niin vaativa, että hyönteinen menehtyy ennen lentokyvyn saamista.

Tällä kertaa kaunis korento kuitenkin onnistuu muuntautumaan aikuiseksi. Toukkanahan halkeamisen jälkeen esiin pyrkii pehmeä ja ryppyinen korento. Prosessin upein vaihe lienee se, kun korento pumppaa siipensä lentovalmiiksi ja valmistautuu aikuisen hyönteisen elämään.