Opiskelija 3D-tulosti itselleen toisen peukalon

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisen menestys lajina on pitkälti asioihin tarttumista helpottavan peukalon ansiota, mutta mitä jos niitä olisikin kädessä kaksi kappaletta? Lontoolainen opiskelija Danielle Clode ainakin uskoo tuplapeukalon parantavan ihmisen elämänlaatua merkittävästi.

Lontoon Royal College of Art -yliopistossa opiskeleva Clode on luonut 3D-tulostetun ylimääräisen peukalon. Käden sivuun remmillä kiinnitettävää raajaa ohjaillaan jalassa olevan sensorin avulla. Kun jalkaa painetaan alaspäin, tekee peukalo tarttumisliikkeen.

Clode kertoo Dezeen-sivustolle, ettei hänen kehittelemänsä proteesin tarkoituksena ole ainoastaan korvata puuttuvaa raajaa. Sen tarkoituksena on myös parantaa ihmisen nykyisiä kykyjä, kuten erilaisten soittimien soittamista, ompelukoneen käyttöä ja autolla ajamista.

Koska lisäpeukalo luodaan 3D-tulostuksen avulla, voisi sitä muokata erikokoisiin käsiin sopivaksi. Prototyypin asteella olevaa keksintöä esitellään Vimeossa julkaistulla tuoreella videolla.