Jimi Pääkallo tekee paluun – julkaisee suomenkielisen albumin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viimeiset seitsemän vuotta tuottajana ja sanoittajana toiminut Jimi Pääkallo tekee paluun artistina julkaisemalla ensimmäisen suomenkielisen albuminsa Elämä Suomessa. Levyn kappaleet kertovat tarinaa 2000-luvun suomalaisuudesta ja rakkaudesta.

Albumin voi nähdä artistin tarinana, jossa rehellinen kuvaus elämästä ja rakkaudesta näyttelee merkittävää osaa. Levy pitää sisällään modernisoitua stadionrokkia, mutta mukaan mahtuu myös rauhallisempaa akustisen kitaran sävyttämää balladia.

– Halusin tehdä sydäntä rinnassaan kantavaa musiikkia. Kappaleet ovat täynnä sanaleikkejä, tarinankerrontaa ja elämän pohdintaa. Levy kertoo paljon myös omaa tarinaani, Jimi Pääkallo kertoo.

Viime vuodet Pääkallo on tehnyt sävellyksiä ja sanoituksia muille suomalaisille artisteille, mutta nyt oli aika jatkaa omaa tarinaa. Ensimmäinen kappale Rakkauden nimeen julkaistaan 20. heinäkuuta, ja muut kahdeksan kappaletta aina viikon välein joka torstai. Rakkauden nimeen kuvailee artistin omia tunteita ja suhdetta maailmaan.

– Olin jo päättänyt, että en enää tee artistina hommia, vaan keskityn pelkästään sanoittamiseen, säveltämiseen ja nuorten artistien coutchaamiseen. Uutta materiaalia alkoi kuitenkin syntyä, ja keväällä Amsterdamissa vietetty loma sai mielen muuttumaan. Samoihin aikoihin osunut cover-keikka sinetöi päätöksen uudesta levystä.

Levyllä soittaa Pääkallon lisäksi Technicolourin kitaristi Tuomas ”Gary” Keskinen ja basisti Toni Hintikka, sekä muutama vieraileva muusikko. Levy julkaistaan Jimin oman levy-yhtiön kautta, joka keskittyy pääsääntöisesti nuorten artistien kouluttamiseen ja julkaisemiseen.