Maailman suurimmat kivekset leikataan – 10 vuotta kestänyt helvetti ohi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harvinaisesta sairaudesta kärsivä kenialainen mies eli yli vuosikymmenen ajan elämää vaikeuttavan vaivan kanssa. Hänen kiveksensä olivat tiettävästi maailman suurimmat, noin kymmenen kertaa tavanomaista suuremmat.

Forence Owiti Opiyo huomasi isokokoisen kystan kiveksissään ensi kertaa ollessaan 10-vuotias. Se leikattiin vuonna 2007, mutta ongelma palasi pian uudelleen. Ajan myötä miehen kivekset kasvoivat niin suureksi, että ne haittasivat Forencen kävelemistä.

Nykyään 21-vuotias mies joutui keskeyttämään koulun kiusaamisen vuoksi. Koska hänen perheellään ei ollut varaa uuteen leikkaukseen, alkoi Forence viettämään yhä enemmän aikaa veljensä ja isoäitinsä kanssa.

Kenialaismiehen vaiva noteerattiin maailmalla hänen naapurinsa ottamien kuvien ansiosta. Ootokset levisivät Facebookissa, ja pian Our Lady of Mercy Ranguma -järjestö otti Forenceen yhteyttä. Lopulta mies sai tarvitsemaansa hoitoa.

Forencelle suoritettiin sairaalassa kaksi operaatiota. Ensin ylimääräinen massa poistettiin kiveksistä, ja sen jälkeen hänen sukuelimensä rekonstruktoitiin jälleen normaaliksi. Kumpikin leikkaus oli menestys.

– En ollut koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Mutta Forence on ulospäinsuuntautunut, iloinen ja positiivinen poika. Vaikka päivittäinen elämä oli ennen varmasti haastavaa, hän on erittäin toiveikas ja tulee paranemaan hyvin, leikkauksessa mukana ollut hoitaja Jane Tombe paljasti Metro-lehden mukaan.

 

Youtube