Vapaasukeltaja hyppäsi maailman syvimmän altaan pohjalle – 40 metrin pudotus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italian Millepini Termessä sijaitsee maailman syvin uima-allas. Sen matalin kohta ulottuu jopa 40 metrin syvyyteen, joten pudotusta alas pohjaan asti on kerrostalon verran.

Tuoreella videolla ranskalainen vapaasukeltaja Guillaume Nery pulahtaa maailman syvimmän altaan pohjalle. Vapaasukelluksessa ei käytetä lainkaan hengityslaitetta, joten mies sukeltaa altaan syvyyksiin pidätellen koko ajan hengitystään.

Huikean näyn ikuisti videoksi Neryn vaimo, kuvaaja Julie Gautier. Valitettavasti video päättyy vapaasukeltajan päätymiseen pohjalle, joten siitä ei selviä selvisikö mies myös takaisin pinnalle samalla hengenvedolla.

Montegrotto Termessä sijaitsevan hotellin altaassa on yhteensä 4,3 miljoonan litran verran vettä. Koska altaan vesi on aina lämmintä, voivat sukeltajat vierailla syvyyksissä ilman lämpöä pitäviä märkäpukuja.