Kalastajat nappasivat harvinaisen jättiläiskalmarin – jo toinen huippuharvinainen saalis

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalastusalus Cú na Mara on onnistunut jo toista kertaa nappaamaan Irlannin rannikon tuntumasta vain harvoin nähdyn lajin. Kyseessä on jättiläsikalmari, jollaisia on tavattu alueella vain seitsemän kappaletta 350 vuoden sisällä.

Nyt pyydystetty kalmari on 5,5 metriä pitkä. Meribiologi Kevin Flannery kertoo RTE-uutissivustolle jättiläiskalmarien olevan erittäin harvinainen näky Irlannin merialueella.

Cú na Maran miehistön haaviin päätyi jättiläiskalmari myös toukokuussa. Se oli hieman nyt pyydystettyä yksilöä suurempi, 5,8 metriä pitkä. Kyseessä oli ensimmäinen Dinglen rannikon tuntumasta pyydystetty jättiläiskalmari 22 vuoteen.

Jättiläiskalmareita pidettiin pitkään mielikuvituksen tuotteina, kunnes havainnot alkoivat yleistymään 1800-luvulla. Jättiläiskalmari kuvattiin ensi kertaa luonnollisessa elinympäristössään vasta vuonna 2004.