Maailman suosituin Airbnb-kohde yllättää – puumaja keskellä metsää!

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Majoituspalveluita välittävän Airbnb-yrityksen suosituin kohde ei suinkaan ole kartano paratiisisaarella tai luksusasunto keskellä suurkaupungin vilinää. Palvelun halutuin vuokrakohde on puumaja Yhdysvaltojen Georgiassa.

Atlantassa sijaitsevan luksuspuumajan rakensi Greepeace USA:n entinen toiminnanjohtaja Peter Bahouth 18 vuotta sitten. Hän ei vuokrannut epätyypillistä taloa muiden käyttöön ennen kuin Airbnb aloitti toimintansa. Sittemmin siitä on tullut palvelun kysytyin kohde.

Bahouthin puumaja löytyy yli 147.000 Airbnb-käyttäjän toivelistalta. Puumajan vuokraaminen maksaa yhdeltä yöltä 375 dollaria, eli noin 325 euroa. Vaikka samalla hinnalla voisi yöpyä hyvässä hotellissa, tarjoaa harva niistä puumajan vertaista kokemusta.

– Aloin ymmärtämään ihmisten saavan täällä upeita ja merkityksellisiä kokemuksia. Sillä tavoin siitä tuli merkityksellinen myös minlle, Bahouth kuvaili Today-sivustolle.

Puumaja koostuu kolmesta erillisestä mökistä, joissa kaikissa on omat teemansa. Bahouthin mukaan puumajassa vierailee ihmisiä ympäri maailmaa. Joukossa on niin kuherruskuukauden viettäjiä, henkilökohtaisia tragedioita luonnonrauhaan pakenevia kuin kuvausten päättymistä juhlistavia elokuvantekijöitäkin.