Voiko seksuaalisen suuntautumisen nähdä? Näin koehenkilöille kävi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset voivat ajatella pystyvänsä päättelemään toisista ihmisistä monia asioita pelkän ulkonäön, pukeutumisen, puhetyylin ja eleiden perusteella. Nyt ihmisten arviointikyvyt laitettiin todelliseen testiin, kun koehenkilöiden tuli arvailla tuntemattomien henkilöiden seksuaalinen suuntautuminen pelkän ulkonäön perusteella.

WatchCut Video on julkaissut hauskan YouTube-videon, jossa nähdään miten ihmiset onnistuvat arvaamaan tuntemattomien henkilöiden seksuaalisen suuntautumisen heidän ulkonäkönsä perusteella. Ihmiset pystyvät arvioimaan vain henkilöiden piirteitä ja tyyliä päättääkseen näyttävätkö he heidän mielestään heteroilta vai eivät.

Moni ihminen voi ajatella omistavansa niin sanotun homotutkan, jonka avulla he pystyvät nopeasti hyvin pienistä asioista päättelemään toisen olevan homoseksuaalinen. Tällä kerralla tehtävästä tehtiin kuitenkin hieman haastavampi, koska mukana oli monia erilaisia seksuaalisia suuntauksia, joista henkilöiden tuli arvata tuntemattomien ihmisten kohdalla juuri oikea vaihtoehto.