Internet päätti ruotsalaisjunan nimen: Trainy McTrainface

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetin syvien rivien on annettu päättää joukkoliikennevälineen nimi jokseenkin arvattavin lopputuloksin. Tukholman ja Göteborgin välisistä uusista junista yksi sai nimittäin varsin tutun kuuloisen nimen.

Rautatieyhtiö MTR Express ja ruotsalainen Metro-lehti järjestivät kilpailun, jossa ihmisiä kehotettiin keksimään uusille junille nimiä ja äänestämään suosikkejaan. Eniten ääniä keräsi Trainy McTrainface 49 prosentilla äänistä.

Toisen junan nimeksi tuli Estelle prinsessa Victorian viisivuotiaan tyttären mukaan. Kolmas juna sai nimen Glenn, joka viittaa vitsiin kyiseisen nimen yleisyydestä Göteborgissa. Neljännen junan nimeä ei The Guardian -lehden mukaan ole vielä paljastettu.

Viime vuonna luonnon ja ympäristön tutkimusvirasto NERC pyysi internet-käyttäjiä keksimään ja äänestämään nimiehdotuksia uudelle laivalleen. Tutkimusalus oli vähällä saada nimen RRS Boaty McBoatface, mutta ehdotuksen suosiosta huolimatta uudeksi nimeksi tuli RSS Sir David Attenborough. Ruotsalaisjunan tapauksessa Trainy McTrainface -nimen läpimeno kuitenkin onnistui.