Kiinalaisnaisille myydään pieniä liekinheittimiä itsepuolustukseen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Seksuaalista ahdistelua vastaan turvaudutaan Kiinassa kaasusumuttimia järeämmin asein. Paikallisissa verkkokaupoissa myydään nyt erityisesti naisille suunnattuja pieniä liekinheittimiä.

Liekinheittimiä kuvaillaan verkkokaupoissa ”pervojen vastaiseksi aseeksi”, jota voi kantaa huomaamattomasti esimerkiksi käsilaukussa. Laitteiden tehot vaihtelevat pieniliekkisistä aina puolen metrin päähän 1800-asteista tulta syökseviin aseisiin.

Pienoiskokoista liekinheitintä kuvaillaan aseen sijaan vaarattomaksi ja lailliseksi työkaluksi, mutta niiden todetaan pystyvän silti jättämään pysyviä arpia. Itsepuolustusvälineitä kaupitellaan 5 – 35 euron hintaan.

Kiinan viranomaiset ovat Telegraph-lehden mukaan varoittaneet liekinheitinten lukeutuvan ainakin periaatteessa laissa kiellettyihin esineisiin. Tästäkin huolimatta niitä myydään edelleen paikallisten verkkokauppojen sivuilla.

 

Ebuy7