Samojedit lauloivat yhdessä – kuin oikeaa kuorolaulua

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Samojedit ovat isokokoisia koiria, jotka soveltuvat hyvin sekä seura- että rekikoiriksi. Samojedit näyttävät lähes aina hymyilevän niiden ylöspäin suuntautuvien suupielten vuoksi, minkä tähden samojedi mielletäänkin ystävälliseksi roduksi.

Samojedeillä on hyvin voimakas tarve kuulua laumaan. Yksi laumakäyttäytymisen vahva piirre on se, että koira alkaa aina ulvomaan kun joku sen lauman jäsenistä aloittaa ulvomisen. Ulvomisen voi aloittaa toinen koira, ihminen tai vaikkapa suosikkilelu, minkä jälkeen samojedit laulavat upeasti kuorossa.

Nyt YouTube-videolla nähdäänkin miten pieni samojedilauma on alkanut laulamaan ulkona yhdessä kauniissa kuorossa. Samojedien yhteen sointuvat äänet kuulostavat aivan siltä kuin ne osaisivat tarkoituksella ulvoa lähes täydellisesti yhteen sopivilla harmonioilla.