Poliiseja paennut rattijuoppo kuvasi pakonsa Facebook Liveen

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Facebookin Live -ominaisuus on synnyttänyt ikävän lieveilmiön, jossa ihmiset lähettävät suoraa videokuvaa tekemistään rikoksista verkossa. Tuorein tällainen tapaus kantautuu Floridasta, jossa poliiseja paennut rattijuoppo kuvasi karkumatkansa verkkoon.

27-vuotias Ryan Stiles kaahasi torstaina 20. heinäkuuta Jeep Cherokee -autollaan suositulla Clearwater Beachin uimarannalla. Ajon aikana alkoholia nauttinut mies kuvasi tekoaan samalla Facebook Liveen. Pian viranomaiset saivat vihiä asiasta lähetystä katsoneilta Facebook-käyttäjiltä.

Videolla humalainen mies uhosi kuolevansa ja päätyvänsä tekonsa ansiosta historiaan. Poliisit onnistuivat pidättämään Stilesin yhdeksän minuuttia kestäneen takaa-ajon päätteeksi. Mies törmäsi jeepillään useisiin rantatuoleihin, mutta henkilöuhreilta vältyttiin.

– Olemme erittäin onnekkaita, ettemme menettäneet yhtäkään poliisivirkailijaa tai siviiliä, Clearwaterin poliisipäällikkö Donald Hall totesi.

New York Daily News -uutissivuston mukaan Stilesiä syytetään muun muassa rattijuopumuksesta, ilman ajokorttia ajamisesta, holtittomasta ajamisesta ja virkavallan vastustamisesta. Miehellä kerrotaan olevan aikaisempaa rikostaustaa.