Dome Karukoski ohjaa J.R.R. Tolkienista kertovan elokuvan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taru sormusten herrasta -kirjailija J.R.R. Tolkienista kertovan elokuvan ohjaajaksi on kiinnitetty tunnettu suomalainen nimi. Rakastetun fantasiakirjailijan elämänkertaelokuvan ohjaa Dome Karukoski.

Variety-lehden mukaan elokuva kertoo erityisesti Tolkienin nuoruusvuosista ennen ensimmäisen maailmansodan puhkeamista. Tuleva kirjailija löysi ystäviä, rakkautta ja taiteellista inspiraatiota kaltaistensa hylkiöiden joukosta koulussa.

Fox Searchlight ja Chernin Entertainment -tuotantoyhtiöt ovat kehitelleet Stephen Beresfordin ja David Gleesonin käsikirjoittamaa Tolkien-elokuvaa vuodesta 2013 lähtien. Toistaiseksi ei ole tiedossa, ketä elokuvan päärooleissa tullaan näkemään.

Kahdesti Jussi-palkittu Dome Karukoski tunnetaan elokuvistaan kuten Napapiirin sankarit, Tom of Finland, Tummien perhosten koti ja Tyttö sinä olet tähti. Hän työstää parhaillaan The Starling -nimistä ensimmäistä Hollywood-elokuvaansa. Sen päärooleja esittävät Keanu Reeves ja Isla Fisher.

Vuonna 1973 kuollut J.R.R. Tolkien on puolestaan yksi maailman tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista fantasiakirjailijoista. Hänen tunnettuja töitään ovat Taru sormusten herrasta -trilogia ja Hobitti eli sinne ja takaisin.