Dome Karukoski ohjaa J.R.R. Tolkienista kertovan elokuvan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taru sormusten herrasta -kirjailija J.R.R. Tolkienista kertovan elokuvan ohjaajaksi on kiinnitetty tunnettu suomalainen nimi. Rakastetun fantasiakirjailijan elämänkertaelokuvan ohjaa Dome Karukoski.

Variety-lehden mukaan elokuva kertoo erityisesti Tolkienin nuoruusvuosista ennen ensimmäisen maailmansodan puhkeamista. Tuleva kirjailija löysi ystäviä, rakkautta ja taiteellista inspiraatiota kaltaistensa hylkiöiden joukosta koulussa.

Fox Searchlight ja Chernin Entertainment -tuotantoyhtiöt ovat kehitelleet Stephen Beresfordin ja David Gleesonin käsikirjoittamaa Tolkien-elokuvaa vuodesta 2013 lähtien. Toistaiseksi ei ole tiedossa, ketä elokuvan päärooleissa tullaan näkemään.

Kahdesti Jussi-palkittu Dome Karukoski tunnetaan elokuvistaan kuten Napapiirin sankarit, Tom of Finland, Tummien perhosten koti ja Tyttö sinä olet tähti. Hän työstää parhaillaan The Starling -nimistä ensimmäistä Hollywood-elokuvaansa. Sen päärooleja esittävät Keanu Reeves ja Isla Fisher.

Vuonna 1973 kuollut J.R.R. Tolkien on puolestaan yksi maailman tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista fantasiakirjailijoista. Hänen tunnettuja töitään ovat Taru sormusten herrasta -trilogia ja Hobitti eli sinne ja takaisin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat