Jokirantaan huuhtoutunut valas järkytti Pariisissa – sitten totuus paljastui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pariisin Seine-joen tuntumassa liikkuneita odotti lauantaina 22. heinäkuuta karmiva näky. Rannalle oli ilmestynyt yön aikana kuolleen kaskelotin valtavan kokoinen raato.

Kaskelotit elävät jokien sijaan suolaisissa merivesissä, mikä teki tapauksesta erityisen hämmentävän. Eläimen ympärillä oli tutkijoita, jotka ottivat raadosta näytteitä ja suihkuttivat sitä vedellä.

Pian kuitenkin ilmeni, ettei valas ole auto. Kyseessä oli Mirror-lehden mukaan taiteilijakollektiivi Captain Boomer Collectiven luomus. Hämmästyttävän aidolla valaanraadolla haluttiin lisätä tietoisuutta ympäristöä ja ihmisten aiheuttamia ekosysteemin häiriöitä kohtaan.

Captain Boomer on aikaisemminkin luonut samankaltaisia tempauksia. Taideperformanssi selkeästi toimi, sillä Pariisin Seine-joen rantaan ilmestynyt valas herätti runsaasti huomiota niin paikallisten keskuudessa kuin sosiaalisessa mediassakin.