Yhdysvallat esitteli valtavaa raidetykkiä – ammus 185 kilometrin päähän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Raidetykki on ase, jonka ammusten ei tarvitse sisältää lainkaan räjähteitä. Räjähteiden sijaan se laukaisee ammuksen magneettikentän avulla, ja kykenee perinteisiä aseita pidempään kantamaan sekä ammuksen lähtönopeuteen.

Youtubessa julkaistulla videolla esitellään Yhdysvaltojen armeijan tuoretta, vielä kokeiluasteella olevaa raidetykkiä. Valtavan kokoinen ase pystyy ampumaan projektiilin yli 185 kilometrin päähän yli kahden tuhannen metrin sekuntinopeudella. Koeammunta toteutettiin laivaston testialueella Virginian osavaltiossa.

Vaikka raidetykki käyttää ruudin sijaan sähköenergiaa, synnyttää sen ampuminen valtavan savupilven. Tämä johtuu Daily Mail -lehden mukaan ammuksen valtavasta nopeudesta, joka höyrystää ilmaa ympäriltään.