Harvinainen näky – sateenkaari muodosti kokonaisen ympyrän

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sateenkaari symboloi toivoa. Tieteellisesti selitettynä sateenkari syntyy, kun auringon valkoinen valo osuu ilmakehässä olevaan vesipisaraan. Valkoinen valo hajoaa eri väreihin aallonpituuksien taipuessa ja heijastuessa eri tavoin vesipisaran sisällä.

Venäjällä Pietarissa sijaitsevalla Lakhta-Centerin työmaalla on kuvattu erikoinen sateenkaari. Ilmakehässä näkyvä optinen ilmiö kiertää kokonaisen ympyrän perinteisen puolikaaren sijaan. Kehämallisesta sateenkaaresta on julkaistu video Youtubeen.

Otollisin aika sateenkaaren näkymiselle on silloin, kun vettä sataa ja aurinko paistaa. Värikäs kaari muodostuu yleensä vastapäätä aurinkoa. Myös kuu voi muodostaa sateenkaaren, mutta ilmiö on huomattavasti harvinaisempi.