Eläinsuojelujärjestön edustajalla naurussa pitelemistä – jättiläishämähäkki olikin lelu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eläinsuojelujärjestö RSPCA sai taannoin hälytyksen valtavan kokoisesta lintuhämähäkistä, jonka Iso-Britannian Hampshiressa asuva nainen oli nähnyt kotonaan. Hämähäkki paljastui kuitenkin joksikin huomattavasti vaarattomammaksi.

Nainen oli kertonut nähneensä kämmenen kokoisen hämähäkin kotinsa lipaston alla. RSPCA:n edustaja Nikki Denham varustautui hanskoin ja verkoin napatakseen hämähäkin, ja suuntasi naisen kotiin.

Denhamille selvisi kuitenkin paikan päällä, ettei vaaraa ollut. Kyseessä oli nimittäin pelkkä lasten muovinen leluhämähäkki. Koska huoneessa oli ollut pimeää, oli nainen luullut sitä oikeaksi.

– Näin tarantellan kokoluokkaa olevat jalat pilkottamassa imurin takaa. Kun osoitin sitä valolla, tajusin sen olevan vain muovinen leluhämähäkki, Nikki Denham kuvaili BBC:n mukaan.

RSPCA:n työntekijä kertoo naisen olleen erittäin nolona tapauksen johdosta. Eläinsuojelujärjestön kerrotaan kuitenkin pelastaneen vuoden 2016 aikana 275 oikeaa irrallaan ollutta lintuhämähäkkiä, joten hälytykseen suhtauduttiin vakavissaan.