Artistien vaatimukset Weekend Festivaleilla: Pumpattava Barbara, kultaa ja liskonainen!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Kyläsaaressa 4. – 5. elokuuta järjestettävä Weekend Festival on kohdannut erikoisia vaatimuksia joiltakin artisteiltaan. Artistien ja yhtyeiden toivelistalla backstagelle on mitä erilaisimpia kalliita samppanjoita sekä erityisesti tequila ja premium-vodkaa.

– Monet artistit myös koettelevat meitä mitä erikoisimmilla toiveillaan. Aika usein näihin pyyntöihin suostumme mutta joskus toki vain jätämme ne kylmästi huomioimatta. Osinhan kyse on myös eräänlaisesta leikistä, että bändit katsovat, kuinka pitkälle järjestäjien huumorintajua voi venyttää, kertoo Weekend Festivalin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen.

Omintakeisin pyyntö tulee eräältä esiintyjältä, joka on ilmoittanut haluavansa heittää yleisölle 1.500 dollaria yhden dollarin seteleinä konserttinsa aikana. Artistin on määrä jakaa ne yleisölle konfettitykillä, jota käytetään yleensä konserteissa värikkäiden koristenauhojen levittämiseen. Tempaus jää tosin kauas Blockfesteillä taannoin nähdystä Cheekin tempauksesta, jossa hän ampui yleisön joukkoon 2.500 euron edestä viiden euron seteleitä.

Weekend Festivalin artistien takahuoneiden toivelistalta löytyvät muun muassa käsintehty kopio Cast Away – tuuliajolla -elokuvan Wilson the Volleyballista, Los Angeles Lakers -joukkueen muistoesine, helsinkiläisen urheilujoukkueen lippalakki, yksi mikä tahansa kultainen esine, puhallettava barbara -nukke, tekoviikset, mahdollisimman suuri näyttelijä Jeff Goldblumia esittävä juliste, laatikollinen keksejä piilotettuna jonnekin pukuhuoneessa sekä kaksi naista pukeutuneena Godzilla- tai liskoasuun harjaamaan esiintyjän viiksiä ennen esitystä.

Weekend Festivalin päälavalla nähdään perjantaina 4. elokuuta norjalainen DJ-tuottaja Alan Walker, hollantilais-DJ Don Diablo, yhdysvaltalainen hiphop-duo Rae Sremmurd, huippu-DJ Armin van Buuren, Billboardin listoille nousseen Alone-kappaleen tekijä Marshmello ja The Chainsmokers. Lauantaina esiintyvät Reino Nordin, Tungevaag & Raban, Clean Bandit, Pendulum Live ja Deadmau5. Weekend Festivalille odotetaan tänä vuonna yhteensä noin 60 000 hengen yleisöä.