Kärsitkö kiltti tyttö -syndroomasta? Voi olla syy sinkkuuteen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suurin osa miehistä haluaa rinnalleen naisen, joka on itsenäinen ja vahva. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että naisen tulisi olla tunnekylmä tai etäinen. Nyt on spekuloitu siitä, että kiltit tytöt eivät välttämättä saavuta pitkiä parisuhteita, koska miehet eivät halua saalistaan helpolla. Syy löytyy alkukantaisista käyttäytymismalleista.

Naisen on opittava puolustamaan omia mielipiteitään ja sanottava joskus myös ei. Täydellinen ja pikkurouvamainen käyttäytyminen kuuluu menneille vuosikymmenille, ja tasa-arvojen lisääntyessä myös miehet olettavat saavansa rinnalleen tasavahvan kumppanin. Naisen kannattaa näyttää tunteensa ja arvostaa omaa itseään yhtä paljon kuin kumppaniaan.

Mikäli neitokainen esittää ylitsevuotavan kilttiä ja miehensä puolesta alati kaiken tekevää pikkuvaimoa, saattaa hän huomata muokkaavansa omaa personaallisuuttaa liiaksi. Tämän jälkeen kumppania voi olla enää vaikea totuttaa aitoon persoonaan. YourTangon mukaan liian kiltti nainen lopulta kyllästyttää miestä ja hän hakee haastetta ja vahvempaa kumppania muualta.