Kymmenen vinkkiä deittailuun – näin löydät tosirakkauden

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Unelmien kumppani kävelee yleensä elämään silloin, kun sitä vähiten odottaa. Siksi treffipalveluiden ylenpalttinen kahlaaminen ja deiteillä juokseminen voi todellisuudessa vain lykätä rakkauden saapumista elämään. Liian suuri ehdokastarjonta vaikeuttaa yleensä sen oikean löytymistä.

Parisuhdeasiantuntijat ovat nyt listanneet kymmenen vinkkiä, jotka kannattaa sisäistää uudesta parisuhteesta haaveillessaan. Kumppanin löytyminen ja sen etsiminen ei voi olla koko elämän pääasia. Sen sijaan jokaisen sinkun tulisi kiinnittää huomiota omaan hyvinvointiin ja siihen, että on kykeneväinen nauttimaan elämästä myös yksin. Parisuhde voi olla yksi monista tavoitteista.

Mikäli sinulla ja treffikumppanillasi on yhteisiä ystäviä, kannattaa heitä kuunnella jo tutustumisen alkuvaiheessa. Uudessa suhteessa ei myöskään kannata sortua vakuutteluun, jossa todistelee itsensä olevan tarpeeksi hyvä toiselle ihmiselle. Kaikki ihmiset eivät yksinkertaisesti sovi yhteen, ja tämän tosiasian sisäistäminen tekee deittailuista puolta helpompaa – ja aidompaa.

Kukaan ei ole täydellinen, mutta maailmasta saattaa löytyä rinnalle parhain mahdollinen. Jokaisella on huonoja tapoja ja uudessa suhteessa tulee punnita, mitkä asiat on valmis hyväksymään yhteisen onnen nimissä. Sinkkujen kannattaa deittailla myös itseään, eli käydä ravintoloissa ja elokuvissa yksin. Nauttia omasta seurasta.

Turha murehtiminen omasta riittämättömyydestä ajaa deittailijan yksinäisyyteen. Mikäli sinkku ei kelpaa toiselle, ei syy ole välttämättä itsessä. Ehkäpä toinen osapuoli on vain sopimaton sinulle? Ensitreffit kannattaa ottaa rennosti ja leppoisalla asenteella. Näkeminen ei välttämättä tarkoita sitä, että osapuolet ajautuisivat automaattisesti avioliittoon keskenään. Kannattaa kuitenkin olla rehellinen siitä, toimivatko kemiat ja onko suhteessa kipinää, YourTango muistuttaa.