Nyrkkeilijä esittelee uskomatonta silmä-käsi -koordinaatiota

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huippu-urheilijoilta vaaditaan hyvää hienomotoriikkaa, joka ilmenee usein silmien ja käsien nopeana ja tarkkana yhteistyönä. Nopeasta reaktiokyvystä on suurta hyötyä erityisesti nyrkkeilyn kaltaisten lajien parissa.

Youtuben nyrkkeilyyn erikoistuneella Behind The Gloves -kanavalla jaetulla videolla päästään hämmästelemään ammattinyrkkeilijä Vasyl Lomachenkon hämmästyttävää silmä-käsi -koordinaatiota. Mies treenaa lyöntejä joustavallla narulla hänen hattuunsa kiinnitetyllä tennispallolla.

Palloon osuminen ei tuota juurikaan vaikeauksia Lomachenkolle. Ei siis ihme, että Muhammad Aliin verrattun ukrainalaisurheilija tunnetaan yhtenä tämän hetken parhaista nyrkkeilijöistä. Ylemmässä höyhensarjassa kilpaileva Lomachenko on voittanut uransa aikana kultamitalin vuosien 2008 ja 2012 olympialaisista sekä nyrkkeilyn MM-kilpailuista vuosina 2009 ja 2011.