Parisuhteen parantaminen on helppoa – 8 keinoa onnen lisäämiseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vastarakastuneet pariskunnat haaveilevat, että kipinä ja vatsanpohjassa lentelevät perhoset säilyisivät ainiaan. Todellisuudessa kuherrusaika päättyy ennemmin tai myöhemmin, mutta onni saattaa jatkua pienillä keinoilla yhtä hekumallisena.

Pariskunta voi olla yhdessä, vaikka ei olisikaan onnellinen. Parisuhdeterapeutti Irina Firstein vinkkaa nyt Men’s Healthille kahdeksan keinoa ylläpitää parisuhteen rakkautta ja hyvinvointia. Onnellisuus ei vaadi isoja tekoja tai rakettitieteeseen perustuvia toimintoja.

1. Pussailkaa ja kosketelkaa toisianne

Kosketuksella on maaginen voima antaa pariskunnille yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tunteiden osoittaminen ja fyysinen hellyys saa suhteeseen hyvinvointia, jota ei voi saavuttaa millään muulla tavalla. Lisäksi koskettelu ja läheisyys voi johtaa tuikitärkeään suhteen elementtiin, eli seksiin.

2. Tervehtikää ja hyvästelkää toisenne

Kumppani tulee huomioida aamulla töihin lähtiessä ja kotiin tullessa. Tervehtimisestä ja hyvästelemisestä kannattaa tehdä tapa, jossa toinen otetaan huomioon ja hänelle osoitetaan hetki aikaa. Tällainen käytös saa toisen osapuolen tuntemaan olonsa rakastetuksi ja tärkeäksi.

3. Sulkekaa elektroniikka ja olkaa läsnä

Mikäli tunnet parisuhteessa erkaantumista tai kuilun kahden ihmisen välillä, kannattaa kokeilla yhdessäolemista ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä. Netflixin ja chillaamisen aikakaudella on välillä hyvä keskittyä vain oman rakkaan kanssa höpöttelemiseen ilman suorotoistopalveluita tai pikaviestimiä. Tärkeintä parisuhteessa on läsnäolo.

4. Muistelkaa yhteistä historiaa ja siihen liittyviä tarinoita

Onnelliset pariskunnat voivat muistella suhteensa alkuvaiheita tai tarinansa huippuhetkiä. Nostalgiset fiilikset luovat parisuhteeseen uudenlaista toivoa ja antavat sijaa tulevaisuuteen rakentuvilla unelmilla. Suhde tuntuu matkalta, joka jatkuu vielä pitkään.

5. Harrastakaa yhdessä liikuntaa

Olipa kyse salitreeneistä, retkeilemisestä tai rantalentopallosta, kannattaa pariskunnan viettää yhteistä aikaa aktiviteettien parissa. On tieteellisesti todistettu, että yhdessä hikoilevat pariskunnat myös pysyvät yhdessä.

6. Nukkukaa samaan aikaan ja vierekkäin

Samanlaiset unirytmit ovat onnellisen parisuhteen salaisuus. Kun pariskunta viettää mahdollisimman paljon aikaansa vierekkäin ja sängyssä maaten, lähentyvät se toisiinsa huomaamatta. Hyvänyön suudelmia vaihtaessa rakastavaiset ovat kaikista lähimpänä ikuisen onnelisuuden salaisuutta.

7. Naurakaa yhdessä

Tutkimusten mukaan, mitä enemmän nainen nauraa miehensä vitseille, sitä enemmän hän saa romanttisia tuntemuksia siippaansa kohtaan. Todellinen onnellisuuden indikaattori on se, kuinka paljon pariskunnat nauravat yhdessä ja viettävät leppoisan hauskaa aikaa.

8. Lähettäkää yllätysviestejä

Arjen keskellä kannattaa miettiä keinoja parisuhteen suolan lisäämiseen. Yllätykset ja rutiineja muuttavat teot voivat luoda kipinää vuosikymmeniä yhdessä olleiden pariskuntien liittoihin. Lähetä kumppanille rakkaudenosoitus viestillä tai osta hänelle kukkalähetys töihin.