Kuin elokuvista! Jengi varasti lastin älypuhelimia liikkuvasta kuorma-autosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hollannissa on pidätetty viisi miestä, joiden epäillään varastaneen iPhone-puhelimia 500.000 euron arvosta. Rikosten epätavallinen tekotapa on kuin suoraan toimintaelokuvien kohtauksista.

33-43 -vuotiaat miehet ryöväsivät iPhoneja kuljettaneen auton sen ollessa liikkeellä. Varkaat olivat ajaneet ensin aivan kuorma-auton taakse rikoksia varten tuunatulla pakettiautollaan. Tämän jälkeen yksi heistä oli kiivennyt ulos kattoikkunasta avatakseen kuljetusauton takaoven ja varastanut puhelimet sisältä.

Poliisien kerrotaan tutkineen jo jonkin aikaa kuorma-autoihin kohdistuneita varkauksia. Aikaisemmin viranomaiset eivät kuitenkaan uskoneet väitteisiin liikkuvista autoista tehtyihin rikoksiin. Pidätettyjä rikollisia epäillään The Guardian -lehden mukaan 17 samankaltaisesta varkaudesta.

Romanian poliisi on julkaissut Youtubessa videon samaan tyyliin toteutetusta iskusta. Kyseinen rikoksen yritys kuvattiin poliisihelikopterista käsin vuonna 2012.