George ja Amal Clooney auttavat 3 000 syyrialaispakolaista saamaan koulutusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti George Clooney ja hänen asianajajana työskentelevä vaimonsa Amal tunnetaan maailmanlaajuisesta hyväntekeväisyystyöstään. Nyt he ovat auttaneet 3.000 pakolaislasta saamaan koulutusta Libanonissa.

Pariskunnan perustama The Clooney Foundation for Justice -järjestö on tehnyt yhteistyötä Googlen ja HP-yhtiön kanssa auttaakseen Unicefia ja Libanonin opetusministeriötä avaamaan seitsemän ”toisen vuoron” koulua. Oppilaitokset on suunnattu Syyriasta peräisin oleville lapsipakolaisille.

The Clooney Foundation for Justice, Google ja HP lahjoittivat projektiin yhteensä yli 3,25 miljoonaa dollaria. Sen tavoitteena on rahoittaa lasten koulutuksen lisäksi koulumatkakulut, tarvikkeet, tietokoneet, opetusmateriaali ja opettajien koulutus.

Niin kutsutut toisen vuoron koulujen opetus sijoittuu iltapäiville. Niiden tarkoituksena on auttaa pakolaisia saavuttamaan libanonilaislasten opetustahti, ja samalla auttaa pakolaisia käsittelemään sodan aiheuttamia traumoja sekä stressiä.

– Tuhannet nuoret syyrialaispakolaiset ovat vaarassa – vaarassa pudota yhteiskunnan kelkasta. Se voidaan ehkäistä koulutuksen avulla, George ja Amal Clooney kuvailivat tiedotteessa.

– Se on tämän projektin tavoite. Emme halua menettää kokonaista sukupolvea vain sen takia, että he sattuivat syntymään väärään paikkaan vääränä aikana, tiedote jatkuu.