HBO joutui massiivisen hakkeri-iskun kohteeksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen televisiokanava HBO on joutunut valtavan hakkeri-iskun kohteeksi. Tietomurtajien käsiin päätyi muun muassa suosikkisarjojen julkaisemattomia jaksoja, käsikirjoituksia ja yhtiön sisäisiä asiakirjoja.

Iskun myät verkkoon on vuodettu Game of Thrones -sarjan tulevan jakson käsikirjoitukseksi epäiltyä tekstiä sekä Ballers ja Room 104 -sarjojen jaksoja. Hakkerit ovat väittäneet varastaneensa 1,5 terabitin edestä materiaalia.

Isku saattaa Variety-sivuston mukaan olla huomattavasti vakavampi, kuin aikaisemmin luultiin. Televisiosarjojen jaksojen ohella hakkeredein käsiin uskotaan päätyneen yhtiön työntekijöiden yksityisiä tietoja. Niiden kautta tietomurtajien pelätään päässeen käsiksi myös HBO:n sisäisiin sähköposteihin.

HBO on ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä viranomaisten ja yksityisten tietoturva-alan yritysten kanssa tapauksen selvittämiseksi. Yhtiö ei ole kommentoinut, kuinka paljon materiaalia hakkerit tarkalleen ottaen ovat varastaneet.

HBO:n kohdistunutta iskua on verrattu Sony-tuotantoyhtiötä vuonna 2014 kohdanneeseen tietomurtoon. Tuolloin Pohjois-Korealaiseksi uskottu hakkeriryhmä vuosi verkkoon tuhansittain yhtiön sisäisiä sähköposteja, käsikirjoituksia ja videotiedostoja.