Todellinen menestystarina – pakolainen valmistui lääkäriksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Syyrialainen 27-vuotias Tirej Brimo joutui jättämään kaiken vuonna 2011. Hän oli viittä vaille valmistunut lääkäri, mutta Syyrian sisällissodan puhkeaminen muutti suunnitelmat radikaalisti. Nyt hän on saanut opintonsa päätökseen Lontoossa.

Tirej Brimo asui maasta pakenemisen jälkeen neljässä eri maassa ja 21 eri kodissa. Tästäkin huolimatta hän sai opiskelupaikan Lontoon St. George’s yliopistosta, ja vietti sen jälkeen neljä vuotta intensiivisesti opiskellen. Nyt, kymmenen vuotta ensimmäisten opintojen alettua, hän on valmistunut lääkäriksi.

Lääkäri Tirej Brimon aikeissa on valmistua hätäleikkauksia suorittavaksi kirurgiksi. Hän kiittää nöyrästi Britanniaa saamastaan mahdollisuudesta ja luottamuksesta opiskella unelmiensa ammattiin. Hän suunnittelee palaavansa ammattinsa kera sotatanteereelle ihmisiä auttamaan.

– Ymmärrän, minkälaista on menettää kaikki yhdellä kertaa. Tällöin on tärkeää, että lähelläsi on joku, joka on myötätuntoinen sinua kohtaan, Brimo kertoo Evening Standard -julkaisulle.