Valtava turbulenssi iski lentokoneeseen kuin tyhjästä – kuvat lennolta verkkoon!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen lentomatkustaja on kokenut tilanteen, jossa lentäjät ovat määränneet matkustajat istumaan paikoilleen turvavyöt kiinnitettynä. Usein tilanne ärsyttää matkustajia, mutta nyt American Airlinesin lennolla on sattunut tapaus, joka osoittaa miksi näin tehdään.

American Airlinesin pitkä lento Kreikan Ateenasta Yhdysvaltojen Pennsylvaniaan joutui nimittäin täysin yllättäen äärimmäisen rajuun turbulenssiin. Lentokoneen säätutkat tai lennonjohto olivat varoittaneet vain tavallisesta turbulenssista, mutta hieman ennen laskeutumista lentokoneeseen iski jotain aivan muuta.

Kolme matkustajaa ja seitsemän lentohenkilökunnan jäsentä jouduttiin viemään sairaalahoitoon saatuaan rytäkässä vammoja. Tiedossa ei vielä ole olivatko loukkaantuneet matkustajat vöissä tapahtumahetkellä. Lennon matkustajien kertomusten mukaan lentokone oli kuin vapaassa pudotuksessa ja ja kaikki irtonainen lensi ilmassa.

Tapauksen seuraukset olisivat olleet moninkertaisesti vakavammat, jos lentäjät eivät olisi määränneet matkustajia turvavöihin. Turbulenssin voimasta kertovat valokuvat, joissa nähdään miten lentokoneen matkustamon katossa on runsaasti juomien jälkiä, sillä matkustajien kahvit ja muut juomat lensivät kertaheitolla kattoon saakka. Lentokone pääsi lopulta laskeutumaan turvallisesti Philadelphiaan.