Aidon näköisesti ilmeilevä Abraham Lincoln -robotti hämmästyttää

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teemapuistoissa voidaan nähdä lähitulevaisuudessa robottinukkeja, jotka näyttävät ja liikkuvat hämmästyttävästi aitojen ihmisten lailla. Tämä käy ilmi animatronista Abraham Lincoln -nukkea esittelevällä tuoreella videolla.

Garner Holt Productions -yhtiön luoma hahmo kykenee 40 erilaiseen kasvonilmeeseen. Sen valmistuksessa on käytetty uudenlaista pii-keinoihoa, joka muistuttaa hämmästyttävän paljon oikeaa ihoa huokosineen. Siinä missä useimmat animatroniset nuket liikkuvat 32 kuvan sekuntinopeudella, kykenee Lincoln-robotti 1,000 kuvan sekuntinopeuteen.

Animatroninen Abraham Lincoln -nukke on osa Garner Holt Productionsin historiallisista hahmoista koostuvaa Living Faces of History -mallistoa. Yhtiön blogin mukaan suunnitelmissa on myydä robotteja teemapuistoihin ympäri maailman. Lincoln-patsas on ollut jo esillä Walt Disneyn D23-tapahtumassa.