Hiphop täyttää tänään 44 vuotta – Googlelta upea kunnianosoitus!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Historiansa suurimmasta suosiosta parhaillaan nauttiva hiphop-musiikki täyttää tänään 44 vuotta, ja Google kunnioittaa tänään merkkipäivää upealla Doodlella. Googlen hakusivulta pääsee nimittäin Cey Adamsin teosta klikkaamalla sivulle, jossa kuka tahansa voi kokeilla DJ-uraa kahdella levysoittimella.

Musiikkigenren täsmällistä syntypäivää on aina hieman vaikea määritellä, mutta 11. elokuuta 1973 jamaikalais-yhdysvaltalainen DJ Kool Herc järjesti kouluun paluun kunniaksi juhlat New Yorkin Bronxissa. DJ-settinsä aikana hän päätti soittaa kokonaisten kappaleiden sijaan kappaleiden instrumentaaleja, joiden päällä hänen ystävänsä Coke La Rock villitsi yleisöä mikrofonilla. Tätä pidetään hiphop-musiikin syntyhetkenä.

Googlen DJ-soittimella ei voi soittaa ja miksata levyjä oikeasti, sillä se hoitaa miksaamisen ja biitilleen asettamisen automaattisesti. Siis kuten monet DJ-soittimetkin nykyisin. Aniharva DJ osaa nimittäin nykyisin soittaa vinyylilevyjä, mutta tällä kertaa käyttäjä voikin keskittyä scratch-toimintaan ja kappaleiden vaihtamiseen. Kokeile Googlen DJ-Doodlea tästä.