Ihmiset heittävät vaatteita roskiin – kolmasosa päätyy kaatopaikalle

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Keväisin ihmiset siivoavat komeroitaan ja uusivat vaatekaappiensa sisältöä. Uuden kyselyn perusteella on saatu selville, että valitettavan moni ihminen heittää täysin käyttökelpoisia vaatteita roskiin, jolloin ne päätyvät kaatopaikalle.

Daily Mail -sivusto kertoo Oxfamin tekemästä kyselystä, josta kävi ilmi, että pelkästään Iso-Britanniassa heitetään 680 miljoonaa vaatekappaletta pois vaatekomeroita siivotessa. Näistä jopa 235 miljoonaa vaatetta päätyy kaatopaikalle sen sijaan, että vaatteet olisi laitettu kierrätykseen tai annettu hyväntekeväisyydelle.

75 prosenttia vastanneista myönsi heittävänsä vaatteita roskiin. 82 prosenttia miehistä ja 69 prosenttia naisista heittivät vaatteet roskiin kierrättämisen sijaan. Puolet kertoi ajattelevansa, että liian likaiset tai käytetyt vaatteet eivät käy hyväntekeväisyyteen.

16 prosenttia kertoi, että heillä ei ollut aikaa etsiä kierrätyspisteitä, kuusi prosenttia ei tiennyt kierrätyksestä ja 17 prosenttia ajatteli, että kukaan ei haluaisi enää pitää muodista menneitä vaatteita.