Poliisin julkaisema video johti yleisövihjeisiin – skimmauslaitteiden asentaja pidätetty!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen poliisin julkaisemasta videosta, jossa kerrottiin miten ihmiset voivat tunnistaa maksuautomaateille asennetut niin sanotus skimmauslaitteet, joilla rikolliset saavat urkittua ihmisten maksukorttien tiedot ja tunnusluvut. Nyt poliisi kertoo, että video ja siitä uutisointi tuotti tulosta.

Skimmauslaitteita on löytynyt Tampereelta, Pirkkalasta ja Vaajakoskelta. Tarkkaavaiset kansalaiset olivat nähneet poliisin videota koskevat uutiset ja viranomaisille ilmoitetut tiedot johtivat eilen todennäköisen tekijän pidätykseen Helsingissä.

– Helsingin poliisi tavoitti perjantai-iltana puoli kahdeksan aikaan Helsingistä ulkomaalaisen miehen, jonka uskotaan olevan kaikkien skimmauslaitteiden asentaja. Mies on pidätetty ja kuulustelut aloitetaan viikonlopun aikana. Miestä epäillään maksuvälinepetosten valmisteluista. Poliisi sai useita vihjeitä uutisoinnin myötä, mistä kiitos tarkkaavaisille ihmisille, poliisi kertoo.

Tällä kertaa skimmauslaitteet päätyivät poliisin haltuun, joten niille tallentuneet tiedot eivät ehtineet siirtyä rikollisten käsiin. Viime päivinä maksuautomaatteja on tarkastettu tavallista useammin myös huoltamoilla mahdollisten skimmauslaitteiden varalta.