Syyrialainen eläintarha jätettiin heitteille – järkyttävä näky kohtasi pelastajia Aleppossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Syyrian jo vuosia jatkunut sota on näkynyt paitsi ihmisten myös eläinten kohtaloissa. Sodan syttyessä myös Aleppon eläintarha jäi vaille kunnollista hoitoa, koska sillä ei ollut rahaa jatkaa villieläintensä hoitamista asianmukaisesti. Nyt tarina on kuitenkin saanut vuosien odotuksen jälkeen onnellisen lopun.

Eläintarhassa pelastajia kohtasi järkyttävä näky, sillä leijonat, tiikerit ja karhut olivat riutuneet lähes luurangoiksi, eivätkä ne olisi selviytyneet enää pitkään hengissä. Apu tuli viime tingassa, ja oheisissa kuvissa nähdään miten huonoon kuntoon eläimet oli päästetty, kun ne oli jätetty heitteille.

Four Paws -eläinsuojelujärjestö sai tiedon eläinten heikosta tilanteesta ja päätti toimia nopeasti pelastaakseen eläintarhan vielä elossa oleva asukkaat. Pelastajat siirsivät eläimet häkkeihin ja kuljettivat ne Syyriasta Jordaniaan, jossa eläimet pääsevät nyt viettämään eläkepäiviään 40 hehtaarin kokoisessa luonnonpuistossa. Four Pawsin väki myönsi joutuneensa neuvottelemaan ”erittäin pahojen miesten” kanssa saadakseen siirrettyä eläimet turvallisesti toiseen maahan.

Splash
Splash
Splash
Splash