Air Berlin konkurssiin – julistautui maksukyvyttömäksi

Matkailu · Stara.fi

Saksalainen halpalentoyhtiö Air Berlin on tuorein vaikeuksiin joutunut lentoyhtiö. Se on julistautunut maksukyvyttömäksi ja hakenut pääsyä yrityssaneeraukseen. Yhtiö on tuottanut jo pitkään tappiota, mutta sen suurin osakkeenomistaja Etihad Airways on tähän saakka rahoittanut toimintaa. Ei kuitenkaan enää.

Asiasta uutisoineen saksalaisen Focus-lehden mukaan Etihad ilmoitti, ettei se näe enää syitä rahoittaa Air Berlinin toimintaa. Lentoyhtiö on jättänyt Berlin-Charlottenburgin tuomioistuimelle hakemuksen yrityssaneerauksesta, mutta se ei lehden mukaan kata kaikkia lentoyhtiön osia, joten ainakin osa tulee tällä tietoa menemään konkurssiin, vaikka osalle myönnettäisiin pääsy yrityssaneeraukseen.

Parhaillaan Air Berlin neuvottelee Lufthansan ja muiden osakkeenomistajien kanssa lentoyhtiön osien myymisestä. Toistaiseksi Air Berlinin lentotoiminta jatkuu Saksan valtion myöntämällä 150 miljoonan euron lainalla. Lufthansa ilmoitti tänään, että se kannattaa Air Berlinin uudelleenjärjestelyä. Vuonna 2016 Air Berlin teki tappiota 780 miljoonaa euroa.