Donald Trumpin twiitti vei yrityksen arvosta 5 700 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kaivoi itselleen eilen uransa todennäköisesti syvimmän kuopan lausunnoillaan rasistisesta iskusta. Tänään otsikoihin on kuitenkin noussut myös hänen Twitterissä julkaisemansa viesti, joka kadotti Amazon-pörssiyhtiön arvosta kertaheitolla 5,7 miljardia dollaria.

Trump tunnetaan tökeröistä ja varomattomista julkisista lausunnoistaan, ja tällä kertaa hänen julkinen kiukkunsa kohdistui kirjojen verkkokaupasta alunperin alkunsa saaneeseen Amazoniin, josta on sittemmin kasvanut maailman merkittävimpiä verkkokauppajättejä. Trump kirjoitti Twitterissä kuinka Amazon tekee suurta vahinkoa veroja maksaville kivijalkamyymälöille ja että monia työpaikkoja tullaan siksi menettämään.

Amazonin pörssikurssi laski saman tien ennakkomarkkinoilla 1,2 prosenttia, mikä tarkoittaa 5,7 miljardia dollaria markkina-arvossa. Kaupankäynnin alettua New Yorkissa osake toipui Trumpin viestin aiheuttamasta pudotuksesta. Trump on aiemminkin kritisoinut Amazonia ja saman konsernin Washington Post -lehteä.