Ulkoa kuului räjähdys – meteoriitti putosi miehen takapihalle!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maan ilmakehään osuu päivittäin valtava määrä meteoroideja, joista suurin osa kuitenkin palaa ilmakehässä tähdenlentoina. Jotkut niistä säilyvät kuitenkin ehjänä ja osuvat maahan saakka.

Yhdysvaltojen Georgian osavaltiossa asuva Jay Sullivent havahtui eräänä päivänä kotinsa ulkopuolelta kantautuvaan räjähdyksen ääneen. Mies luuli kyseessä olleen autokolari, mutta pian äänen aiheuttajaksi paljastuikin jokin aivan muu.

Sulliventin takapihan nurmikolle oli ilmestynyt kraateri, joka oli löytöhetkellä edelleen liekeissä ja tulikuuma. Kraaterin keskellä oli savuava ja vaaleanpunaisena hehkuva kivi. Mies kuvasi näyn Youtubessa sittemmin julkaistuksi videoksi.

– Sehän on hitto vie meteoriitti, Sullivent totesi videollaan.