Norjalaisen risteilyaluksen kannelle suurikokoinen mikroautorata

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina risteilymatkustamisen trendit ovat menneet koko ajan suurempien alusten suuntaan, ja Suomessa on rakennettu toinen toistaan massiivisempia aluksia, joissa on panostettu erityisesti matkustajien viihtyvyyteen ja aktiviteetteihin.

Norwegian Bliss

Nykyisten risteilijöiden vesipuistot, köysiradat ja surffaussimulaattorit saavat pian haastajan Norwegian Bliss -aluksesta, sillä sen kannelle on rakenteilla suurikokoinen mikroautorata. Kyseessä ei ole mikään pikkulasten leikkirata, vaan täysiverinen 300 metriä pitkä kilparata ja vieläpä kahdessa kerroksessa. Rata on kaiken lisäksi niin suuri, että se on käytännössä yhtä leveä kuin koko alus.

Norwegian Bliss
Norwegian Bliss

Norwegian Cruise Line -varustamon parhaillaan rakenteilla olevan tulokkaan on määrä lipua vesille ensi vuoden aikana. Alusta rakennetaan Meyerin telakalla Saksan Papenburgissa. 325 metriä pitkä ja 41 metriä leveä Norwegian Bliss tulee risteilemään Alaskan vesillä, joten siihen kohdistuu aivan erilaisia vaatimuksia kuin Karibian risteilijöihin. Alukseen mahtuu 4.000 matkustajaa.