Tesla julkistaa autonomisen sähkörekan – ei tarvitse enää kuljettajaa

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman kertaheitolla mullistanut Tesla on tuoreimpien tietojen mukaan jatkamassa samalla linjalla, sillä se aikoo vielä vahvistamattomien tietojen mukaan julkistaa vielä tänä syksynä automaattisen sähkörekan, joka ei tarvitse enää lainkaan kuljettajaa.

Reuters-uutistoimiston saamien tietojen mukaan hankkeessa on määrä toteuttaa rekka-autojen joukkoja, joissa autot seuraavat johtoautoaan itsenäisesti. Yhtiön kerrotaan jo suunnittelevan prototyyppien testaamista maanteillä yhdessä Nevadan osavaltion ajoneuvoviranomaisten kanssa. Myös Kalifornian osavaltion viranomaiset ovat käyneet neuvotteluja Teslan kanssa autonomisista sähkörekoista.

Tesla lanseerasi taannoin ensimmäisenä maailmassa automaattiohjatun henkilöauton, joita on jo runsaasti myös Suomen teillä. Ensimmäisen vaiheen automaattiohjaus kykenee ajamaan itsenäisesti pitkiäkin matkoja, mutta ei vielä kykene navigoimaan ja esimerkiksi ajamaan risteyksissä. Jo liikenteessä olevat toisen sukupolven autot tulevat jatkossa ajamaan itse itsensä paikasta toiseen ilman ihmisen apua.

Teslan perustaja Elon Musk kertoi jo vuosi sitten yhtiön aikeista tehdä automaattinen rekka-auto, mutta projekti on sittemmin edennyt odottamattoman nopeasti. Harva uskoi Muskia, kun hän ilmoitti huhtikuussa, että yhtiö aikoo esitellä oman sähkörekkansa jo syyskuussa. Nyt se näyttää kuitenkin todennäköiseltä. Vasta nyt on kuitenkin paljastunut, että rekasta aiotaan tehdä automaattisesti ohjautuva.