Turistit tappoivat delfiinin poikasen – halusivat selfie-kuvia sen kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Typerien turistien ajattelemattomuuden vuoksi kuolee vuosittain suuri määrä villieläimiä maailman lomakohteissa. Nyt julkisuuteen on päätynyt jälleen uusi tapaus, jossa delfiinin poikanen surmattiin rannalla, koska ihmiset halusivat sen kanssa selfie-kuviin.

Etelä-Espanjassa sijaitsevassa Mojacarin lomakohteessa turistit ottivat kiinni rantavedessä uteliaana uiskennelleen pienen delfiinin, joka oli jostain syystä eksynyt emostaan. Ihmiset nostivat delfiinin ylös vedestä ja kantoivat sen rantaan, jossa delfiinin ympärille kerääntyi nopeasti ihmisjoukko.

Twitterissä julkaistussa videossa nähdään miten ihmiset silittivät delfiiniä ja samalla lapset peittivät sen ilmanottoaukon. Kun tieto järkyttävästä tapauksesta kiiri paikallisen delfiinien asiantuntijan tietoon ja hän kiirehti paikalle, niin delfiinin poikanen oli jo kuollut. Ihmiset olivat vieneet poikasen takaisin veteen vasta kun se oli kuollut. Delfiini kuoli hapenpuutteeseen ja stressiin. Tapaus on ihan syystäkin aiheuttanut somemyrskyn.

Tapaus ei ole ainoa laatuaan viime aikoina, sillä viime vuonna Argentiinassa saatui aivan vastaava tilanne.