Apple aloittaa omien tv-ohjelmien tekemisen – sijoittaa miljardi dollaria tuotantoon

Digi · Tim Isokivi

Yhä useampien teknologia-alan yritysten tavoin myös Apple on laajentamassa repertuaariaan televisiotuotannon pariin. Yhtiö suunnittelee käyttävänsä jättisumman alkuperäissarjoihin ensi vuoden aikana.

Applen suunnitelmissa on sijoittaa miljardi dollaria televisiosarjojen tuotantoon. Wall Street Journal -lehden mukaan tämä saattaa tarkoittaa jopa kymmenen uuden televisiosarjan tuottamista ensi vuoden aikana.

Applen tavoitteissa kerrotaan olevan merkittäväksi Hollywood-toimijaksi nouseminen. Yhtiö palkkasi aikaisemmin tänä vuonna listoilleen Sony Pictures Television -yhtiön pitkäaikaiset johtajat, Zack Van Amburgin ja Jamie Erlichtin.

Applen alkuperäissarjat ovat toistaiseksi rajoittuneet kahteen Apple Music -palvelusta löytyvään nimikkeeseen. Näitä ovat sovelluskehittelijöitä kilpailuttava Planet of the Apps ja James Cordenin juontama Carpool Karaoke.

Applen mukaanastumisen myötä alkuperäissisältöä luovien suoratoistopalveluiden keskuudessa tulee olemaan kova kilpailu. Netflix ilmoitti Varietyn mukaan käyttävänsä alkuperäissisältöön jopa seitsemän miljardia dollaria. Vastaavasti Amazon on käyttänyt tämän vuoden aikana Prime Video -sisältöön noin 4.5 miljardia dollaria.