Star Wars -spinoffeja tiedossa – Obi-Wan Kenobi saa oman elokuvan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusille Star Warsin maailmaan sijoittuville elokuville ei näy loppua. Seuraavaksi oman spinoff-elokuvansa saa sarjan kuuluisa jedimestari, Ben ”Obi-Wan” Kenobi.

Disney ja Lucasfilm kehittelevät Obi-Wan Kenobi -elokuvaa, jonka ohjaajaksi kaavaillaan brittiläistä Stephen Daldrya. Daldry tunnetaan Oscar-ehdokkaina olleista elokuvistaan, kuten Billy Elliot, Tunnit ja Lukija.

Projekti on The Hollywood Reporter -sivuston mukaan vielä alkutekijöissä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, palaako hahmon nuorempaa versiota esittänyt näyttelijä Ewan McGregor rooliin. Hän on kuitenkin ilmaissut halukkuutensa näytellä Kenobia vielä tulevaisuudessakin, mikäli häntä pyydetään mukaan.

Ewan McGregor näytteli jedimestaria Star Wars -saagan elokuvissa Episodi 1 – Pimeä uhka, Episodi 2 – Kloonien hyökkäys ja Episodi 3 – Sithin kosto. Alkuperäisessä trilogiassa hahmon roolissa nähtiin veteraaninäyttelijä Alec Guinness.