Sveitsiläinen kauppaketju alkaa myymään toukkapihvejä – söisitkö?

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Hyönteisistä ja muista ötököistä valmistetut ruoat ovat tehneet tuloaan länsimaissa jo muutamien vuosien ajan. Nyt sveitsiläinen ruokakauppaketju on ilmoittanut aloittavansa ötökkäruokien myynnin.

Kauppaketju Coop alkaa myymään Essento-yrityksen hyönteistuotteita seitsemässä liikkeessään. Tarjolle tulee alkuun jauhopukin toukista valmistettuja pihvejä ja pyöryköitä. Kahden pihvin paketti maksaa noin kahdeksan euroa, ja kymmenen pyörykän paketti saman verran.

Essenton toinen perustaja Christian Bartsch kuvailee hyönteisruokia resursseja säästäviksi ja erittäin ravitseviksi. Hänen mukaansa hyönteiset ovat tyädellinen osa nykyaikaista ruokavaliota.

Ensimmäiset toukkapihvit ja -pyörykät tulevat UPI-uutistoimiston mukaan Coop-ruokakauppojen hyllyille ensi maanantaina. Ketjun tavoitteena on tuoda loppuvuoteen mennessä myyntiin myös lisää hyönteisistä valmistettuja ruokia.