Mies kuoli peniksen suurennusleikkaukseen – täyteaineet kulkeutuivat keuhkoihin ja aiheuttivat sydänkohtauksen

Lifestyle Ohhoh! Terveys · Terhi Piiroinen

Kolmekymppinen mies on kuollut peniksen suurennusleikkauksen mentyä pieleen Tukholmassa. Miehen sukupuolielimiin oli siirretty rasvaa hänen vatsan seudulta, mutta valitettavasti täyteaineet olivat kulkeutuneet myöhemmin hänen keuhkoihinsa.

Peniksen suurennusleikkaukseen mennyt mies kuoli lopulta sydänkohtaukseen, vaikka hänellä ei ollut aiempia oireita sydän- tai verisuonisairauksista, Journal of Forensic Sciences uutisoi. Ruotsalaismiehen penistä oli pidennetty ja paksuutta lisätty rasvan avulla. Maailmassa on toteutettu yhteensä 8.434 peniksen suurennusleikkausta ja miehen kuolema oli historian ensimmäinen toimenpiteen komplikaatioista johtunut.

Kerroimme taannoin, että pisimmät erektiossa olevat penikset löytyvät Kongosta liki 18 senttimetrin keskimitallaan. Lyhyimmät penikset sijoittuvat puolestaan Nepaliin 9,3 senttimetrin keskimitalla. Suomalaismiesten sukuelinten keskipituus on 13,77 senttiä, kun Ruotsissa sukuelimet ovat keskimäärin 14,8 sentin pituisia, eli yli sentin suomalaisia pidempiä.